Çalışma Performansı Verisi
İş performansı verileri, proje çalışmalarının yürütülmesi için yerine getirilen görevler sırasında belirlenen ham ölçümler ve gözlemlerdir. Henüz proje yöneticisi ve ekibi tarafından analiz edilmesi edilmemiş, oldukça ham verilerdir. Analiz edildiğinde ise bu veriler iş performansı bilgisi haline gelir. Proje yöneticisi tarafından projenin durumu ve proje çalışmalarının gidişatı hakkında kararlar almak için faydalı bir araçtır.Proje Çalışmalarını Yönlendirme ve Yönetme sürecinin sonunda çıktı (output) olarak elde edilir. İş performansı bilgilerinin oluşturulması için temel oluşturduğundan neredeyse bütün izleme ve kontrol süreçlerinde girdi olarak kullanılır.
Çalışma Performansı Bilgisi
Toplanan ham proje performans verilerinin, alanlar arasındaki ilişkilere göre analiz edilmesiyle ve birbirine entegre edilmesiyle elde edilen anlaşılır durumda olan bilgidir.
Ortaya çıkarılacak ürünün (teslimatın) durumu, , devam eden planlanmış faaliyetler için tahmini tamamlanma süresi, devam eden görevlerin fiziki anlamda tamamlanma yüzdesi vb. iş performansı bilgilerinin örneklerinden bazılarıdır. İş performansı bilgisi aşağıdaki süreçlerin sonunda elde edilir.
- Kapsamın Onaylanması
- Kapsamın Kontrolü
- Zaman Çizelgesinin Kontrolü
- Maliyetlerin Kontrolü
- Kalitenin Kontrolü
- Kaynakların Kontrolü
- İletişimin İzlenmesi
- Risklerin İzlenmesi
- Tedariklerin Kontrolü
- Paydaş Katılımının İzlenmesi
Çalışma Performansı Raporları
Karar almak, farkındalık oluşturmak veya eyleme geçmek amacıyla fiziksel veya elektronik ortamda birleştirilen, kaydedilen ve dağıtılan iş performansı bilgilerinden derlen raporlardır.
Proje döngüsünde yer alan iletişim süreçlerinde proje paydaşlarıyla paylaşılırlar.
- Proje Çalışmalarının İzlenmesi ve Kontrolü sürecinde oluşturulurlar.
- Proje Ekibinin Yönetilmesi
- İletişimin Yönetilmesi
- Entegre Değişiklik Kontrolünün Gerçekleştirilmesi
- Risklerin İzlenmesi
süreçlerinde girdi olarak kullanılırlar.
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar