Proje yönetiminde alternatiflerin analizi yalnızca pmp sertifikası sınavı açısından değil günlük hayatımızda ve iş yaşamımızda da çok yabancı olduğumuz bir konu değil. Proje yaşam döngüsünün her aşamasında, projenin yönetilmesine ilişkin kararlar alınması gerektiğinde, planlar oluşturulması gerektiğinde, yeni sistemler tasarlanırken veya pmp süreçlerindeki basit yol ayrımlarında belli tercihler yapmamız gerekecek ve projeye dair bu tercihleri yaparken veya tercihleri oluştururken sahip olduğumuz alternatifleri değerlendirmemiz gerekecektir.
PMP Sertifikasına temel oluşturan PMI metodolojisinde, alternatif analizi, bir karar alırken, bir çıktı veya döküman oluştururken veya bir yöntem izlerken sahip olduğumuz seçenekleri değerlendirmek ve aralarından seçim yapmak için kullanılan bir proje yönetimi veri analizi tekniğidir.
Alternatif analizi detaya inilmeden, özet bilgiler kullanılarak yapılabildiği gibi detaylandırılarak ve ağırlıklandırılmış matrisler kullanılarak da oluşturulabilir. Genel olarak alternatif analizi değerlendirilen karar veya problemin tanımlanması ile başlar, gereksinimler göz önünde bulundurularak, değerlendirme ve ağırlıklandırma kriterleri belirlenir ve seçenekler netleştirildikten sonra çözüm ve seçim oluşturularak alternatif analizi tamamlanır.
- Kapsam Yönetiminin Planlanması
- Kapsamın Tanımlanması
- Zaman Yönetiminin Planlanması
- Aktivite Kaynaklarının Tahmin Edilmesi
- Aktivite Sürelerinin Tahmin Edilmesi
- Maliyetlerin Tahmin Edilmesi
- Risk Yanıtlarının Planlanması
- Maliyet Yönetiminin Planlanması
- Kalitenin Yönetilmesi
- Proje Çalışmalarının İzlenmesi ve Kontrolü
- Entegre Değişiklik Kontrolünün Uygulanması
- Kaynakların Kontrolü
- Paydaş Katılımının İzlenmesi